torsdag 24 februari 2011

Bakverkens fyra underverk.

Ni vet det där med att vägen till mannens hjärta går via magen.
Nåväl, vägen till mitt hjärta är en bakväg. Om indianerna sålde Manhattanhalvön för en flaska eldvatten, så är det ingenting i jämförelse mot hur lättvindligt jag skulle göra affärer för BISCA:s kombinerade bak- och underverk - succényheten och min personliga listraket:

Pistacchio.

Jag skulle sälja min morsa för en mumsbit.

Utan att tveka.

Hursomhelst, här följer en reviderad topplista - en bakverksvärldens fyra underverk (vilka samtliga förtjänar att få finnas med på UNESCO:s världsarvslista):  


Numero uno - Pistacchio. Ett kulinariskt stimuli som får smaklökarna att fontänorgamspruta snålvatten åt alla håll och kanter.


Nummer 2. Rabarberpaj med vaniljsås. Här med en kopp, eller avec, vaniljsås som jag trugat till mig.



Nummer 3. Göteborgaren. Smördegsklämma som vackert omsluter en handfull grädde med vaniljsmak.




Utanför pallplatsen - på fjärde plats - men den icke desto mindre hedervärda Morotskakan. Här med den obligatoriska och ståpälsframkallande moscadacremén, toppad med rivna och sötade morötter. Nyttig (späckad med karoten och annat fint) och himmelskt god på samma gång.


Så, nu vet du vad du ska bjuda på om undertecknad kommer på väntat eller för den delen oväntat besök (det senare förutsätter ju i och för sig att du har ett lager inför en sådan eventualitet).

Kanske ses vi över ett av ovanstående bakverk samt en kopp kaffe inom en inte alltför avlägsen framtid..

Ömt & bakslugt

R.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar