onsdag 25 januari 2012

Det är dags att syna kommunistkortet

Snacka om att man skjuter mygg med luftvärnskanoner när det finns kameler.

Här bedriver man häxjakt på Juholt, kallar honom Tjuvholt, när vi har en Prins John-regim i regeringen Reinfeldt och sheriffen av Nottingham, Anders Borg, som har tillåtit att det gemensamma, det som vi svenskar gemensamt äger via generationer av skattebetalares solidariska ansträngningar, åderlåts och dräneras i något som i bästa fall är den svenska historiens största kapitalförstöringsprocess.

Vilket bedrägeri har kostat oss skattebetalare mest? Juholts bedrägeri eller det faktum att privatiseringen av vården och skola har gett direktörer feta miljonbonusar och riskkapitalbolagen miljardvinster. Från skattsedeln via skolpengen rakt ner fickorna på folk som inte vet ett dyft om pedagogik, men desto mer om hur man gör snabba pengar.


Konsekvensen - ett fåtal redan rika har blivit ännu rikare med följden att vi idag har, enligt Skolverket, både en kunskapssvagare och mer segregerad skola. De rika blir rikare, våra barn blir dummare och klyftan ökar.

Antar att olyckskorparna, de som kraxarhögst när det gäller Juholtaffären, är samma skrot och korn som ropar kommunist, så fort man pratar om det positiva med att ha en stat som slår vakt om det gemensamma.

Men nu har jag fanimej tröttnat. Är ni så jävla onyanserade att ni drar kommunistkortet så fort man pratar om staten som en bra sak när det kommer till att förvalta det gemensamma och garantera solidaritetsprincipen på det för oss skattebetalares mest kostnadseffektiva sättet , så kommer jag att kontra med fascist- eller egoistjävel.


Jazzmördaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar